nieuwste werk!

Handelsverdragen met schimmige ISDS constructies, ze blijven maar woekeren. Heb je net eentje met een referendum verslagen, duikt er elders weer een ander op. Daarom wil Friends of the Earth Europe de petitie #StopISDS krachten bundelen vanuit heel Europa om het VN verdrag tegen ISDS in de steigers te zetten. Teken de petitie!

 

Verspreid het met video

Als beeld je sterk bij blijft, dan doet bewegend beeld er nog een schepje bovenop. Zeker als er een verhaal wordt verteld met humor en een emotionele lading. Deze zogenaamde 'explanimations' zijn vaak zo leuk dat je ze met iedereen wilt delen...

Wil je ook jouw verhaal zo verteld zien? je Ideeen met de wereld delen? Of je dienst uitleggen op je website? 

Welnu, Kanai kan je óók met een uitlegvideo op weg helpen. Het uitgangspunt is: kleurrijk, creatief en compact, simpele op maat gemaakte animaties die toch betaalbaar zijn. Vraag naar meer informatie.


READY...

Je noteert enkele zinnen over je verhaal en mailt het naar mij, zodat ik alvast een inkijkje heb. Dan ontmoeten we elkaar om te bespreken hoe dit aan te pakken. Ontspannen met een kop koffie in Haarlem of over skype, als je bijvoorbeeld helemaal in Groningen zit :) Maar wellicht ga je d'r vol in en ontvang je mij en mijn collega voor een uitgebreide intake op lokatie.

 

...Steady...

Op basis van de door jou aangeleverde tekst ontwikkel ik, eventueel samen met tekstschrijver Heleen Ronner, een script en storyboard. Of je levert zelf een script aan, maar pas op! Ik garandeer niet dat ik die zonder bemoeienis overneem :). Ik stuur je de schetsen toe en nadat ik je feedback heb gehad kunnen we de voice over laten inspreken, met je eigen stem of een professional.

 

...Go!

Nu zijn we klaar om met het defintieve product te beginnen. Ik ga aan de slag met de definitieve tekeningen en daarna pakt mijn collega animator Tim Witte van Broelando het over. De tekeningen komen tot leven in zijn handen. Voice over en de geluidseffecten komen erbij. Titels en logo's en dan is het klaar. Ga voort en share!

 

Meer uitlegvideo's

 

Stop oneerlijke handelverdragen

Voor Milieudefensie maakten we deze animatie, over de ingewikkelde maar belangrijke materie van Handelsverdragen. Kijk en huiver. Op moment van schrijven waren er al 10.000 brieven gestuurd naar de minister in verband met de actie.

De zaak tegen Shell

Als je een grote speler bent, geldt nu eenmaal ook grote verantwoordelijkheid. En terwijl ik maar met de trein reis, plantaardig eet en mijn huis isoleer doet Shell nagenoeg niets aan duurzaamheid. Dat mag wat opgeschroefd vond Milieudefensie en samen met advocaat Roger Cox zijn ze een klimaatzaak begonnen.

 

SmALL effort, big impACT

Een enthousiaste schooljuf met leerlingen van het Lorentz Lyceum in Arnhem klopte aan bij Kanai. Doel: tieners informeren over klimaatverandering en ze meer plantaardig voedsel laten eten. Mét video en challenge. Dit droge gegeven werd omgezet in een prikkelend verhaal over ontluikende tienerliefde, waarbij klimaatverandering de rol van bad guy speelt.

A new story of Economy

De Economie. Een groot woord. Hoe breng je het dichtbij, en wat verandert er aan de economie, als je verandert hoe je over jezelf denkt? Want economie is niet alleen grondstoffen en geld, het is mensen, ecosystemen en relaties. Zo kan het ook, laat het Metta Center for Nonviolence zien!
 


Terror and Nonviolence

Terreur is overal. Maar wat doe je er tegen? Kanai hielp het Metta Center for Nonviolence uit Berkely bij het omzetten van hun visie op geweld in een beeldverhaal. De film had binnen een week van plaatsing op facebook 10.000 views en honderden shares.

Een nieuw verhaal over ons: de mens

Het Metta Center for Non Violence helpt mensen met het kennsimaken met en toepassen van non-violence. Door middel van "the New Story" willen zij deze kennis helpen verspreiden  www.mettacenter.org


Zodat je moeder het ook begrijpt...

Bekijk de video voor Go Mad hierboven, die hen nu al helpt om hun verhaal te verspreiden. Ze vertelden me dat hun moeder eindelijk begrijpt wat ze nou eigenlijk allemaal doen! 

www.gomadwith.us

Ieder gesprek als kans

In 2006 richtte Christiaan Zandt Bisho op - een bedrijf dat diende als dekmantel voor werk dat waardevol voor hem is. Tien jaar en enkele inzichten later licht hij in dit filmpje toe waar het hem eigenlijk om gaat: ieder gesprek biedt een kans om te verbinden met wat er werkelijk speelt.


ELAt: a tale of three cities

Eindhoven, Aken en Leuven hebben een bijzondere band: als steden in drie verschillende landen vormen ze de technologische regio ELAt. In haar PhD onderzoek gaat Alda Avdic Alagic in op het ontstaan van deze regio.

Student, volg je hart!

Bij KICK! geloven ze dat het mensen gelukkig maakt wanneer ze doen wat écht bij hen past. Daarom gaat KICK! samen met studenten op zoek naar wat ze willen en kunnen. IN deze uitlegvideo leggen ze hun bijzondere werkwijze uit. www.kickworkshop.nl