Aangenaam!

Mijn naam is Anabella Meijer. 

Kanai, dat is mijn alter ego. 

Ik ben geboren in Santiago de Chile en opgegroeid in Chili, Mozambique en Nederland. Met mijn donkere krullenbol ben ik een echte Latijnse verschijning. Gelukkig kom ik toch gewoon op tijd en houd ik van hard werken. 

Tegenwoordig ben ik actief als visueel tolk, denktekenaar en visual storyteller. 
Dat was ooit eens anders.

Crisis? What Crisis?

Medio 2008 ben ik afgestudeerd als architect. Tijdens mijn eerste baan brak de crisis uit. Op een gegeven moment lag ik er ook uit en begon het sollicitatiecircus. Leuren met jezelf, reageren op de weinige vacatures die er zijn. Vacatures die je vaak niet eens inspirerend vindt.

Solliciteren was natuurlijk moeilijk, er was nogal wat concurrentie. En mijn cv was niet gelikt genoeg waardoor ik vrijwel nooit op gesprek mocht komen. Dus werd ik onzeker. Ik bedoel: nog onzekerder. Dat had tragisch af kunnen lopen... maar er gebeurde iets in mijn hoofd. 

Ik dacht: waarom kan ik solliciteren niet leuk maken voor mezelf? Inspirerend zelfs? Zodanig leuk dat zélfs als ik afgewezen word, ik er nog steeds een goed gevoel aan overhoud?

En toen heb ik een sollicitatiestrip getekend. En die strip was compromisloos. En gedurfd.

EN TOEN VERANDERDE ALLES.

Nou ja, niet alles. Maar ik mocht nu wél langskomen. Bij een gerenommeerd wereldberoemd architectenbureau nog wel. Einde van het liedje: ik kreeg weliswaar geen baan maar mocht wel een grote opdracht doen. Het was gaaf. Ineens zat ik daar, tussen mensen waar ik tegen opkeek. En vooral: ik voelde me voor het eerst echt op mijn gemak. Krachtig. Speels. En niet meer zo onzeker.

Plezier en de toekomst

Sindsdien heb ik plezier als mijn kompas. Want tekenen, daar heb ik enorm veel plezier in. En dat deel ik graag met iedereen. En zo ben ik terug bij waar het ooit begon. Als kind tekende ik immers al strips en won er zelfs prijzen mee (da's me als architect nooit echt gelukt). 

Maar het leven gaat natuurlijk niet alleen om de lol. Ik ben me ook af gaan vragen wat ik eigenlijk belangrijk vind. En besefte me dat de dromen van mijn jeugd, over een betere wereld en daar aan bij te dragen, te weinig tot uitdrukking waren gekomen de afgelopen tijd. 

Dat geef ik nu vorm door me te verbinden aan inspirerende mensen. En vooral: door ze te helpen om hun verhalen goed, aantrekkelijk en leuk te maken. Want verhalen vertellen en kennis overdragen, dat wil ik. En gelukkig kan ik het ook best redelijk! - testimonials

Lees hier meer over mijn missie.

 
Zeg maar Annabel.
Of Bella voor intimi.
Maar geen Anna!!
dit is kanai.

dit is kanai.

Hoe Kanai ontstond...

Kanai is een stripfiguurtje, ooit verzonnen door mijn broer. Als kinderen tekenden we stripjes met Kanai in de hoofdrol om te verhalen over de kleine avonturen van ons gezin. Toen ik in 2011 besloot te gaan ondernemen, was Kanai een logische keuze voor mijn bedrijf. Kanai durft immers van alles!

Kanai beleeft avonturen....niet hele spannende.

Kanai beleeft avonturen....niet hele spannende.

Kanai is ook maar een mens.

Comandante Kanai, presente!

Comandante Kanai, presente!


 
Foto:   Bram Kloos