Kanai Mission Statement

Kanai werkt volgens de Quantum Mechanics of Fun, een theorie over het succesvol omgaan met Wicked Problems, ‘wetenschappelijk’ aangetoond door, eh, mij.

Nee, maar even serieus...focussen op het positieve, flow ervaren, dat werkt dus gewoon wel. Sla de Positieve Psychologie er maar op na. Positiviteit stimuleert creativiteit & innovatie, en dat hebben we hard nodig in de vraagstukken waar we voor staan. 

Kanai wil hier aan bijdragen door de moeilijke, ongemakkelijk en soms abstracte boodschappen die toch echt verteld moeten worden, aantrekkelijk en leuk te maken zodat ze een breder publiek bereiken.  Want daar gaat het uiteindelijk om: de wereld veroveren - pardon, meekrijgen!

Momenteel doet Kanai dat door zelf een boek uit te brengen, het enige boek over klimaatverandering waar je BLIJ van wordt. Lees er hier meer over.

Samenwerken?

Dus, ben je iemand die werkt aan de wereld van morgen?
Streef je ook naar een rechtvaardiger, duurzamer en menselijker bestaan voor ons allemaal, ook die mensen die je helemaal niet mag, of uberhaupt begrijpt?

Dan ben jij degene waar ik mee wil werken. 

En o ja: gevoel voor humor! Dat is ook een vereiste. 
Want je moet jezelf ook weer niet te serieus nemen... 
Enfin: doe je mee?

KANAI_sociaalkapitaal
 
 

zo werkt het dus...

 
Oh, gaaf, dit wil ik!
(werpt blik in portemonee)
Hmmm...

Sociaal kapitaal: vraag ernaar!

Als wanna-be sociaal ondernemer staat Kanai natuurlijk open voor bartering (ruilen) met mooie organisaties die vooral rijk zijn aan andere dingen dan geld.  

Zijn financiële middelen beperkt, dan kunnen we kijken naar (een deel) sociaal kapitaal. Centrale vraag is hierbij: hoe kunnen we waarde toevoegen aan elkaar?