Relax. Dat kan dus veel leuker. En vooral effectiever. Met:

Eerste hulp bij klimaatverandering

Want wat blijkt: het kán, aanstekelijk communiceren over klimaatverandering.
Alleen dan moeten we het he-le-maal anders gaan doen.
Dit is namelijk het punt. Communiceren over klimaatverandering.....is ook een wetenschap.
En een kunst. Je moet weten wat je doet, én flink oefenen.

Dit is Eerste hulp bij klimaatverandering: informatie binnenkrijgen over psychologie via cartoons, inspiratie opdoen, nieuw(e) perspectief(ven) aangereikt krijgen, netwerken, gelegenheid tot veilig praten over een onderwerp dat urgent is maar je altijd uit de weg gaat, een middagje gezelligheid & lachen!

Het event geeft je kennis en tools om aan de slag te gaan. Op een energieke, inspirerende en bij vlagen hilarische manier. Het geeft je frisse moed om de wereld tegemoet te treden in plaats van de neiging te gaan liggen onder een steen. Met andere woorden: aanstekelijk!

 
 
 

Wat anderen zeggen:

Dit evenement is leuk ondanks dat het over een zwaar thema gaat. Je ontmoet mensen die zich ook zorgen maken en daar iets mee doen. Ik ben gaan nadenken over hoe ik over klimaat en ecocide wil communiceren met degenen die vaak wel enigszins verontrust zijn maar het moeilijk vinden hun gedrag aan te passen.
— Barry
Anabella steekt haar nek uit met haar zoektocht hoe we klimaatverandering bespreekbaar kunnen maken en mensen kunnen enthousiasmeren tot gedragsverandering. Met humor en creativiteit laat ze een alternatief zien voor ‘kop in het zand’ of ‘preken’.
— Marieke
Klimaatverandering, lekker eten en cartoons blijkt een geweldige combinatie te zijn. Een zeer geslaagde stand-up comedy act over een serieus onderwerp. Veel inspiratie opgedaan over hoe te communiceren over klimaatverandering.
— Wester
coping strategies...

coping strategies...

 
 
Welk tiepje ben jij?

Welk tiepje ben jij?

Expo van cartoons

Expo van cartoons

Even kennismaken...

Even kennismaken...

Stand up comedy lezing met cartoons over communicatie

Stand up comedy lezing met cartoons over communicatie

 
 

Achtergronden

Drie jaar lang heb ik, Anabella Meijer, me verdiept in dit onderwerp. Als bezorgde burger zocht ik naar een manier om mensen te stimuleren meer met klimaatverandering te doen. En daarbij mijn tekeningen in te zetten. Ik las over klimaatpsychologie (ja, dat bestaat), volgde colleges over psychologie en duurzaamheid en begon aan het ontwikkelen van een idee: een stripboek over klimaatverandering waar je blij van wordt.

Terwijl ik met dat project bezig was, bleek dat alleen al het vertellen erover mensen blij maakte. En het werd nog interessanter toen ik ging presenteren met een powerpoint en cartoons. Men vond me zowaar best grappig. Maar vooral raakte men geinspireerd. Als mensen "You made my day!!" tegen je zeggen, dan heb je iets goed gedaan.

In de afgelopen drie maanden heb ik op verschillende podia gestaan, van een ondernemersborrel met dertig mensen tot een groot podium voor een publiek van driehonderd klimaatprofessionals. Mensen waren ongelooflijk positief. Ik kreeg zelfs uitnodgingen om het verhaal in het buitenland te gaan vertellen. Niet betaald ;) maar het raakte blijkbaar een snaar. 

De ingredienten: visueel, met humor, optimistisch, en toch de shit benoemend. Kwetsbaar en toch hoopvol. Maar ook door te laten zien dat ik ook maar wat aan het rommelen was, maar wel heel veel lol had in het proces. Dat bleek een gouden combinatie. 

Begin februari 2018 heb ik dus zélf een event georganiseerd, waarbij ik ook interactie in het publiek en een stuk stand-up comedy heb geintroduceerd. De pilot was heel leerzaam (note-to-self: geen gillende kinderen op de achtergrond) en bleek ook een succes. Veel mensen gingen stuiterend van de inspiratie naar huis. En dat tijdens een middag over klimaatverandering!

Interesse? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Laten we bespreken hoe dit voor jouw organisatie kan werken. Als korte lunchlezing of uitgebreid programma met aansluitende borrel.

 
 
catering niet inbegrepen!
Naam *
Naam