Een Kanai kijk op Prezi

"Doe je ook iets met Prezi?" vroeg een opdrachtgever. "Nog niet...." moest ik antwoorden.

En dus ging het op mijn to do list. Powerpoint is zo vorige eeuw. Daarom heeft Kanai zichzelf ook maar eens geupdate. Met als onderwerp een boeiend gesprek over lifestyle, techniek en gezondheidszorg. 

EEN ONHANDIG BEGIN...

Ik was eigenlijk op lokatie om een live visueel verslag te maken van het gesprek op papier. De lokatie werkte echter niet mee. We zaten in een gymzaal, de ruimte werd van de basketballen gescheiden door een doek waar mijn vel papier niet op bleef hangen. Verder stond de luchtafzuiging zo hard dat ik vlak naast de sprekers moest gaan staan om ook maar iets te horen. Live visueel verslag maken zat er gewoon niet in.

...wordt EEN KANS!

Van een mislukking een kans maken, daar gaat het om. Met mijn aantekeningen in de hand ging ik naar huis en dacht: hoe zou dit gesprek eruit zien in Prezi? Daar moet ik toch iets mee! En zo geschiedde. Hieronder zie je het resultaat.

Snelle uitlegvideo

Prezi is anders dan Powerpoint, echt een visual storytelling tool. Je denkt na over je verhaal, Bedenkt een 'landschap' waar het verhaals zich gaat afspelen, bedenkt metaforen en gebruikt beelden. Op de Prezi website kun je prachtige voorbeelden zien van wat er mee mogelijk is. De prezi kun je ook nog voorzien van een voiceover waardoor je ineens een betaalbare versie van de uitlegvideo te pakken hebt!

Hoofdpijn

 Prezi is niet moeilijk. In deze 3 video's van de website wordt in een paar minuten uitgelegd hoe makkeijk je een Prezi in elkaar zet. Bedenk wel dat de gratis versie al je Prezi's openbaar maakt, dat is misschien niet wat je wilt. Prezi heeft een groot aantal templates ter beschikking: tekeningen met allerlei metaforen en sferen omje te helpen je verhaal te vertellen. Helaas halen de meeste mensen er niet genoeg uit. Prezi wordt dan een soort Powerpoint, maar dan met hoofdpijn (vanwege het inzoom-element).

Kanai's Prezi

Hoewel de techniek van Prezi makkelijk is, valt het nog niet mee om een mooie Prezi te maken. Dit is mijn eerste, dus ik zie veel verbertermogelijkheden. In mij poging om ver weg te blijven van de visuele overdaad van een visueel verslag is deze Prezi misschien wel te leeg geworden. Ook vrees ik dat ie traag is.

Maar wat vind jij? Krijg je koppijn van mijn Prezi? Laadt het enorm traag? Dat zou ik wel willen weten. Ik ben ook benieuwd naar hoe het gesprek overkomt als je er niet bij ben geweest: is het verhaal te volgen? En welke voordelen zie jij van een verslag in deze vorm? En waar loop jij tegen aan als je met Prezi werkt? 

Laat in de comments weten wat je ervan vindt.