Circulaire trends

KANAI_guilt-free-consumption

Een van de leuke dingen van samenwerken is dat je, naast heel divers werk doen, ook nog eens wat leert. Zo ook deze herfst tijdens de samenwerking met Douwe Jan Joustra van Implement Circular Economy (ICE). Zijn trendanalyse voor de Circulaire Economie en Design, bestaand uit alleen kale tekst, is door Kanai voorzien van opmaak en illustraties.

Tijdens het bedenken van passende beelden maakte ik kennis met de term Guilt-free consumption. Dat willen we allemaal namelijk wel: consumeren zonder dat er een spoor van verwoesting achter ons verschijnt. En ik leerde ook dat we voor het bevorderen van duurzaam gedrag steeds meer kijken naar (onbewuste) gedragsbeinvloeding in plaats van bewustwording en kennis.

Meer weten? Bekijk dan hier de trendanalyse.

PS bovenstaande illu mag je vrij gebruiken zolang je mijn gebruiksrechten respecteert!