Back to All Events

Geinspireerd raken door klimaatverandering, kan dat?

klimaattoetje.jpg

Klimaatverandering. Op feestjes is het gegarandeerd stof voor ongemakkelijke stiltes….of heftige discussies. Dus....praten we er niet graag over. En dat is een probleem. Want klimaatverandering is waarschijnlijk wel de grootste uitdaging waar we voor staan.

Maar mensen overladen met feiten over hoe erg het allemaal is lijkt niet te werken, en werkt zelfs averechts! Wat werkt dan wel? Deze middag geeft daarop een verrassend antwoord.

 
Het kan: communiceren over klimaatverandering, zonder mensen af te stoten, maar ze juist aan te trekken!
— Kanai

Verwacht een interactieve, motiverende en bij vlagen hilarische sessie waarin we praten over wat klimaatverandering met ons doet, waarom we te weinig in actie komen (spoiler: klimaatcommunicatie is óók een wetenschap) en krijg concrete handreikingen over aanstekelijk communiceren over klimaatverandering, thuis en op het werk.

Luister daarnaast naar hoe ik, initiatiefneemster Anabella wat denk te kunnen doen aan de algemene klimaatapathie. Mét een stripboek. Klinkt dit belachelijk ambitieus? Dat is het zeker! Maar weet je, het werkt NU al.

 ....and what I found out is that I'm a freak. Just look at me, with my self made sweater!!

....and what I found out is that I'm a freak. Just look at me, with my self made sweater!!

(Glim)lachgarantie

Een stripboek over klimaatverandering waar je blij van wordt, dat is het idee. En dit verhaal heb ik afgelopen half jaar op meerdere plekken verteld. Met effect. Mensen worden nú al blij. Want dit is een verhaal verteld met cartoons, gelardeerd met grapjes en kwetsbaarheid, over hoop en inspiratie, proces en experiment. Een verhaal die binnen komt waar het ertoe doet: in je hart.

Zo stond ik afgelopen november voor een publiek van bijna 300 klimaatprofessionals, bij Climate KIC. Het was aan het eind van de dag, de zaal had eerder een zwaar verhaal over de noordpool voorgeschoteld gekregen en was behoorlijk aangeslagen. Mensen die dagelijks de shit in de ogen kijken, en tóch waren ze van streek.

Maar toen kwam het stripboekproject op het podium. Glimlachjes verschenen. Er werd gelachen. Aan het eind riep iemand zelfs 'Wohooo!''.

Dát is wat plezier met je doet.

 
So inspiring!
You made my day!
Great attitude, very inspiring. The visuals lingered in my mind for days.
By far the best talk that day, and I go to conferences like that all the time.
— Wat anderen toen zeiden

Vinger in de pap

Er is verder nog een micro-expositie cartoons, je krijgt een kijkje in de eerste pagina's van het boek en het is ook nog eens toegestaan om je ermee te bemoeien.

En omdat ik werkelijk ALLES doe om de boodschap aan te laten komen, zal ik je ook nog trakteren op een sneak preview van mijn stand-up comedy act in ontwikkeling met grappen over klimaat. Oh yeah!

 
Klimaatverandering heeft ook effect op mijn liefdesleven. Ik date alleen maar 20 jaar jongere mannen. Want ik investeer graag in de toekomst.
— Grapje.

Verantwoord lekker

Het wordt allemaal nog leuker onder het genot van lekker eten. Welkom dus in het Kweekcafe in Haarlem, waar ze duurzaamheid en circulariteit als speerpunt hebben. Naast lekker eten maken natuurlijk. Je vertrekt met goed gevulde maag!

 
 
 

chips! Ik ben te laat!

De inschrijving is gesloten, het event is vol. Maar niet getreurd. Zet jezelf op de lijst met geinteresseerden en noem je plaatsnaam, wie weet kunnen we iets fixen bij jou in de buurt!. Of... als moses niet naar de berg kan... Misschien is dit precies wat je kunt gebruiken om jouw (bedrijfs)borrel een onverwachte & positieve wending te geven. Geef me een seintje!

Naam *
Naam
Earlier Event: October 31
Impact night: what art can do