Back to All Events

Tekenbootcamp - herfst edition


  • Atelier Wildschut - NDSM werf T.t Neveritaweg 15 P1 1033 WB Amsterdam Netherlands (map)

Ben jij …

… een ervaren graphic recorder, facilitator, trainer die beroepsmatig tekent?
… er aan toe je boodschap nog helderder over te brengen door nog beter te leren tekenen?
… hongerig te ontdekken hoe je je tekenskills naar een hoger niveau kunt brengen? 
… je bewust van het feit dat er steeds meer graphic recorders bij komen en dat je je concurrentiepositie moet blijven versterken? 
… al een tijdje tevergeefs op zoek naar die ene workshop die precies aansluit bij jouw behoeften?
… iemand die nu écht wil afrekenen met getreuzel en getwijfel?

Kortom, ben jij toe aan een volgende stap en wil je in korte tijd je tekenskills een enorme boost geven? 

Dan is deze tekenbootcamp iets voor jou.

Na de succesvolle pilot in de lente stomen we nu door met een tweedaagse bootcamp in de herfst. 

Aan de slag met comandante Kanai en compañera Hélène! Ma'am, yes ma'am!

Maak meters, neem de shortcut

Klopt, je hoeft niet te kunnen tekenen voor je werk. Maar als je eerlijk bent, wil je stiekem juist wel graag beter leren tekenen. Want het is niet alleen gaaf voor jezelf maar vooral ook omdat betere tekeningen beter communiceren, en daar gaat het tenslotte om! Daarbij, een ervaren tekenaar hoeft zich niet druk te maken om het tekenen, maar kan zich juíst volledig op de inhoud storten...  

Om goed te kunnen tekenen, moet je echter meters maken. Maar het helpt ook als je meteen een goede basis legt. Daar gaat deze tekenbootcamp om: tekenen tot je erbij neervalt, meters maken dus, maar wel met essentiele technische tekenkennis. Want hoe maak je nou een 3D schets met kloppend perspectief?

Twee tekenkanonnen

Kanai (0010).jpg

Snel leren doe je van de besten. Kanai tekent als sinds ze een stiftje kon vasthouden maar die studie Bouwkunde in Eindhoven hielp ook flink en dat is een bagage waar ze nog dagelijks profijt van heeft in haar werk als live tekenaar, illustrator en cartoonist. Tijdens haar studie heeft ze ook tekenles gegeven en vindt ze het heerlijk om anderen te helpen met constructieve feedback op hun werk. Maar voornamelijk vindt ze het heerlijk om met de zweep te slaan! Nee, geintje, Kanai vindt het vooral heerlijk om complexe zaken te vertalen naar mooie en vooral leuke tekeningen. Haar werk kun je bekijken op deze website en blog.

In Eindhoven heeft Kanai Hélène Aarts ontmoet, universitair docent tekenen bij Bouwkunde. Zij is de ideale partner voor het compleet maken van deze tekenbootcamp. Hélène weet als geen ander hoe je een goede basis legt voor tekenen en heeft met haar jarenlange ervaring in het lesgeven aan Industrieel Ontwerpen Delft, Eindhoven en Bouwkunde Eindhoven, de perfecte tools in handen om graphic recorders en andere concept-tekenaars op te leiden. Daarnaast is Hélène onderdeel van Tekenmeesters, maakt ze prachtig eigen werk en schrijft ze papers over de relatie tussen ruimte, ervaring en tekenen.

Draw till you drop....maar vergeet niet te genieten!

Een bootcamp is een bootcamp, dus geen gezellige middag aquarelleren. We gaan ervoor, 5 dagdelen lang gepropt in twee dagen. Stevige technische oefeningen en klassikale uitleg worden afgewisseld met speelse 'tekensnacks' en ontwerpoefeningen om je creativiteit te prikkelen. Perspectief, geometrische vormen, kleur en arcering, mensen en houdingen, het komt allemaal voorbij. 

Maar om dit allemaal vol te houden, dient ook de innerlijke mens gevoed te worden. We zullen worden verwend met lunch en een heerlijk vegetarisch diner op dag 1, en lunch en teatime op dag 2. Het wordt een onvergetelijke tweedaagse, want reken maar dat de hogedrukpan setting wonderen uit je vingers zal laten vloeien!

Lokatie en benodigdheden

We zijn te gast bij het Atelier Wildschut op de NDSM werf, een mooi stukje industrieel erfgoed goed bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal. Naast jezelf verwachten we dat je je favoriete tekenspulletjes meeneemt. Op lokatie is er divers tekenmateriaal en papier aanwezig.

Takeaways

  • Je wordt intensief bijgespijkerd op de tekenessentials
  • Je leert in 5 dagdelen waar studenten weken over doen
  • Je hersens knallen door de 'geluids' barriere: ontdek je nieuwe kanten aan je tekenhand
  • Je hebt lol, geniet van goed eten en tof gezelschap
  • Je leert tekendiscipline en respect voor de strakke lijn (ma'am, yes ma'am!)

Ervaringen

De vorige editie haalde bij de deelnemers een overweldigend mooi cijfer van 8,0 op 10, en dat voor een pilot waar nog wel wat aan verbeterd kon worden. Lees er meer over in et KanaiBLOG

Het tekenbootcamp heeft een enorme boost gegeven aan mijn tekenskillset als Graphic Recorder en ik heb meer technische en artistieke knowhow gekregen in 12u dan ik ooit had durven vermoeden!
Door de verschillende achtergronden van de begeleiders én de deelnemers en door de uiteenlopende werkvormen heb ik in 12 uur meer geleerd dan in de afgelopen 12 jaar. Top was het!

Inschrijven, prijs en betaling

Omdat we de leerervaring optimaal willen maken, willen we mensen met een vergelijkbaar tekenniveau ontvangen. Uitgangspunt is: je tekent al, maar je wilt meer basis. 

We houden de groep klein, maximaal 10 personen. Dat is intensieve, kwalitatieve begeleiding van 1 begeleider per 5 personen. Wees er dus snel bij!

Prijs voor 5 dagdelen, inclusief materiaal en catering: 599,- excl. BTW 21%  

of: breng 'n vriend mee en kom beiden voor maar 489 excl. btw!

Je aanmelding wordt definitief zodra je het cursusbedrag hebt overgemaakt op rekeningnummer NL58 TRIO 0198 4454 74 t.n.v. Kanai Architectuur & visualisatie, onder vermelding "tekenbootcamp herfsteditie 2016". Daarnaast geldt dat eenmaal ingeschreven en betaald annuleren niet meer mogelijk is. Mocht je onverhoopt niet kunnen, iemand aandragen in jouw plaats mag wel.


So....are you up for it, private?!

Jaaaaaa, ik teken mee!


Kun je niet de 4e en 5e november?
No worries.

Schrijf je in op de Kanai nieuwsbrief en blijf op de hoogte van toekomstige tekenbootcamps. Én ontvang ook nog es maandelijks een portie kleurrijke positiviteit en gratis cartoons in je mailbox!