Back to All Events

Tekenbootcamp - lente edition

  • Seinwezen 1 Kinderhuissingel Haarlem, NH, 2013 AS Netherlands (map)

Ben jij …

… een ervaren graphic recorder, facilitator, trainer die beroepsmatig tekent?
… er aan toe je boodschap nog helderder over te brengen door nog beter te leren tekenen?
… hongerig te ontdekken hoe je je tekenskills naar een hoger niveau kunt brengen? 
… je bewust van het feit dat er steeds meer graphic recorders bij komen en dat je je concurrentiepositie moet blijven versterken? 
… al een tijdje tevergeefs op zoek naar die ene workshop die precies aansluit bij jouw behoeften?
… iemand die nu écht wil afrekenen met getreuzel en getwijfel?

Kortom, ben jij toe aan een volgende stap en wil je in korte tijd je tekenskills een enorme boost geven? 

Dan is deze tekenbootcamp iets voor jou.

 Aan de slag met Comandante Kanai

Aan de slag met Comandante Kanai

Maak meters, neem de shortcut

Klopt, je hoeft niet te kunnen tekenen voor je werk. Maar als je eerlijk bent, wil je stiekem juist wel graag beter leren tekenen. Want het is niet alleen gaaf voor jezelf maar vooral ook omdat betere tekeningen beter communiceren, en daar gaan het tenslotte om. 

Om goed te kunnen tekenen, moet je echter meters maken. Maar het helpt ook als je meteen een goede basis legt. Daar gaat deze tekenbootcamp om: tekenen tot je erbij neervalt, meters maken dus, maar wel met essentiele technische tekenkennis. Want hoe maak je nou een 3D schets met kloppend perspectief?

Twee tekenkanonnen

Snel leren doe je van de besten. Kanai tekent als sinds ze een stiftje kon vasthouden maar die studie Bouwkunde in Eindhoven hielp ook flink en dat is een bagage waar ze nog dagelijks profijt van heeft in haar werk als live tekenaar, illustrator en cartoonist. Tijdens haar studie heeft Kanai ook tekenles gegeven en vindt ze het heerlijk om anderen te helpen met constructieve feedback op hun werk. Maar voornamelijk vindt ze het heerlijk om complexe zaken leuk te maken! En om met de zweep te slaan (geintje). Haar werk kun je bekijken op deze website en blog.

In Eindhoven heeft Kanai Hélène Aarts ontmoet, universitair docent tekenen bij Bouwkunde. Zij is de ideale partner voor het compleet maken van deze tekenbootcamp. Hélène weet als geen ander hoe je een goede basis legt voor tekenen en heeft met haar jarenlange ervaring in het lesgeven aan Industrieel Ontwerpen Delft, Einhoven en Bouwkunde Eindhoven, de perfecte tools in handen om graphic recorders en andere concept-tekenaars op te leiden. Daarnaast is Hélène onderdeel van Tekenmeesters, maakt ze prachtig eigen werk en schrijft ze papers over de relatie tussen ruimte, ervaring en tekenen.

Draw till you drop....maar vergeet niet te genieten!

Een bootcamp is een bootcamp, dus geen gezellige middag aquarelleren. We gaan ervoor, 12 uur lang. Stevige technische oefeningen en klassikale uitleg worden afgewisseld met speelse 'tekensnacks' om je creativiteit te prikkelen. Perspectief, geometrische vormen, kleur en arcering, mensen en houdingen, het komt allemaal voorbij. 

Maar om dit allemaal vol te houden, dient ook de innerlijke mens gevoed te worden. Keukengeheimen verwent ons met lunch, teatime en een heerlijk vegetarisch diner. Het wordt een onvergetelijke dag, want reken maar dat de hogedrukpan setting wonderen uit je vingers zal laten vloeien!

Lokatie en benodigdheden

We zijn te gast bij het Seinwezen, een mooi duurzaam stukje industrieel erfgoed op een steenworp afstand van station Haarlem. Naast jezelf verwachten we dat je je favoriete tekenspulletjes meeneemt. Daarnaast krijg je een lijst toegestuurd van materiaal dat we je vragen aan te schaffen. Papier is aanwezig.

Takeaways

  • Je wordt snel en effectief bijgespijkerd op de tekenessentials
  • Je hersens knallen door de 'geluids' barriere: ontdek je nieuwe kanten aan je tekenhand
  • Je hebt lol, geniet van goed eten en tof gezelschap
  • Je leert tekendiscipline en respect voor de strakke lijn (ma'am, yes ma'am!)

Prijs en praktisch

Omdat dit de eerste keer is dat we het programma draaien bieden we je deze unieke kans aan tegen een eenmalige lage prijs. In ruil hiervoor vragen we je ons te helpen met goede feedback. Daarnaast geldt dat eenmaal ingeschreven annuleren niet meer mogelijk is. Mocht je onverhoopt niet kunnen, iemand aandragen in jouw plaats mag wel.

Pilotprijs: 119,- excl. BTW

Are you up for it, private?!

Omdat we zoveel mogelijk kwaliteit willen bieden, houden we de groep klein. Maximaal 10 personen. Wees er dus snel bij. Omdat we de leerervaring optimaal willen maken, willen we mensen met een vergelijkbaar tekenniveau ontvangen. Uitgangspunt is: je tekent al, maar je wilt meer basis. 

Dus...ben je er klaar voor?

Jaaaaaa, ik teken mee!

naam *
naam

Of nog vragen? Neem contact op!

UPDATE 18 MEI: DE WORKSHOP IS VOL.HEB JE INTERESSE, SCHRIJF JE DAN IN BIJ DE INFORMATIELIJST HIERONDER.

Hasta pronto!

-Comandante Kanai

 

Later Event: November 4
Tekenbootcamp - herfst edition