nieuwste videos!

A new story of Economy

De Economie. een groot woord. Hoe breng je het dichtbij, en wat verandert er aan de economie, als je verandert hoe je over jezelf denkt? 

 

SmALL effort, big impACT

Een enthousiaste schooljuf met leerlingen van het Lorentz Lyceum in Arnhem klopte laatst aan bij Kanai. Doel: tieners informeren over klimaatverandering en ze meer plantaardig voedsel laten eten. Mét video en challenge. Dit droge gegeven werd omgezet in een prikkelend verhaal over ontluikende tienerliefde, waarbij klimaatverandering de rol van bad guy speelt.

 

Verspreid het met video

Als beeld je sterk bij blijft, dan doet bewegend beeld er nog een schepje bovenop. Zeker als er een verhaal wordt verteld met humor en een emotionele lading. Deze zogenaamde 'explanimations' zijn vaak zo leuk dat je ze met iedereen wilt delen...

Wil je ook jouw verhaal zo verteld zien? je Ideeen met de wereld delen? Of je dienst uitleggen op je website? 

Welnu, Kanai kan je óók met een uitlegvideo op weg helpen. Het uitgangspunt is: kleurrijk, creatief en compact, simpele op maat gemaakte animaties die toch betaalbaar zijn. Vraag naar meer informatie.

 

Hoe gaat het in z'n werk?

READY...

Je noteert enkele zinnen over je verhaal (1-2 A4) en mailt het naar mij, zodat ik alvast een inkijkje heb. Dan ontmoeten we elkaar voor een kop koffie in het schone Haarlem en praten over hoe je concept het beste te visualiseren. Of we maken kennis over skype, als je bijvoorbeeld helemaal in Groningen zit :)

 

Steady...

Op basis van door jou aangeleverde tekst ontwikkel ik samen met een bevriende tekstschrijver een script en storyboard. Ik stuur je de schetsen en teksten toe om te evalueren. Nadat ik je feedback heb gehad kan ik aan de slag met de definitieve tekeningen en script. Ook deze stuur ik naar je toe voor commentaar.

 

Go!

Ik ga aan de slag met het eindresultaat. Voor de voice-over is het het leukst als we jouw eigen stem gebruiken. Daarvoor kom je naar de studio en krijg je coaching bij het inspreken. Ik kies ook een soundtrack en stuur het naar je voor beoordeling. Dan nog de titels en uiteindelijk is de video klaar. Ga voort en share!

 

Meer uitlegvideo's

Terror and Nonviolence

Terreur is overal. Maar wat doe je er tegen? Kanai hielp het Metta Center for Nonviolence uit Berkely bij het omzetten van hun visie op geweld in een beeldverhaal. De film had binnen een week van plaatsing op facebook 10.000 views en honderden shares.

 

Een nieuw verhaal over ons: de mens

Het Metta Center for Non Violence helpt mensen met het kennsimaken met en toepassen van non-violence. Door middel van "the New Story" willen zij deze kennis helpen verspreiden  www.mettacenter.org


Zodat je moeder het ook begrijpt...

Bekijk de video voor Go Mad hierboven, die hen nu al helpt om hun verhaal te verspreiden. Ze vertelden me dat hun moeder eindelijk begrijpt wat ze nou eigenlijk allemaal doen! 

www.gomadwith.us

Ieder gesprek als kans

In 2006 richtte Christiaan Zandt Bisho op - een bedrijf dat diende als dekmantel voor werk dat waardevol voor hem is. Tien jaar en enkele inzichten later licht hij in dit filmpje toe waar het hem eigenlijk om gaat: ieder gesprek biedt een kans om te verbinden met wat er werkelijk speelt.


ELAt: a tale of three cities

Eindhoven, Aken en Leuven hebben een bijzondere band: als steden in drie verschillende landen vormen ze de technologische regio ELAt. In haar PhD onderzoek gaat Alda Avdic Alagic in op het ontstaan van deze regio.

Student, volg je hart!

Bij KICK! geloven ze dat het mensen gelukkig maakt wanneer ze doen wat écht bij hen past. Daarom gaat KICK! samen met studenten op zoek naar wat ze willen en kunnen. IN deze uitlegvideo leggen ze hun bijzondere werkwijze uit. www.kickworkshop.nl