Je ogen zijn geopend...

... maar je handen zitten nog in je zakken. Je ziet de gigantische dreiging van klimaatverandering maar vraagt je af hoe JIJ in vredesnaam daar iets aan gaat veranderen.

Welnu, je hebt helemaal gelijk!

Laten we wel wezen, je kunt vandaag de dag niets doen of het veroorzaakt kinderarbeid, kanker of klimaatverandering. Dus waar te beginnen? Hoe kun je écht impact hebben op het klimaat? En wat levert het op?

De oplossingen die je aangereikt krijgt zijn verwarrend of ronduit vervelend. Om een goed mens te zijn in de 21ste eeuw moet je van alles, maar mag je niks, lijkt het wel. Het inspireert voor geen meter, het slurpt energie en kost bakken vol geld.

DUURzaamleven-01.jpg

Goed nieuws: dit kan dus véél leuker.

Maar dan moeten we het wel even he-le-maal anders aanpakken. Kijk even mee.

Stel je voor: je wilt op zich wel gezond leren koken, maar het moeten snelle én lekkere maaltijden zijn. De kookinstructeur overhandigt je een zak met ingredienten, waarin verdacht veel knollen, en een foto van het gerecht, dat er niet al te smakelijk uitziet. Enne..succes! Zou jij deze cursus volgen?

Lachwekkend misschien, maar dit is precies wat er eigenlijk van je verwacht wordt. Je wéét iets....en daar moet je iets mee gaan doen. Pfoe, klinkt makkelijk, maar toch zo ontzettend ingewikkeld. Je hebt een druk leven. De factor tijd is beperkend. Of toch niet?

 
Ze zeggen dat hij pas vertrekt als hij de complete klimaatimpact van zijn boodschappenmandje in kaart heeft gebracht...
 
 Zo moet het dus niet....

Zo moet het dus niet....

Ontbrekende puzzelstukjes

Denk weer even terug aan onze amateur-kok. Hij/zij ervaart stress, onmacht, frustratie. Waar is het recept? Jouw situatie met klimaatverandering is niet veel anders. Allerlei gevoelens komen boven drijven. Maar heeft iemand je ooit gevraagd wat je voelt, als het gaat om impact hebben? Wat je er vervolgens mee zou willen? En of je er iets mee kan?

Nope. En precies op deze driesprong, voelen - willen - kunnen,  zit de crux. Die drie stappen die noodzakelijk zijn om van weten naar doen te komen. Met andere woorden: wáár is het menselijke proces?

Een visuele en inspirerende boost

Dit boek neemt je mee in het menselijke proces dat voelen - willen - kunnen heet. Door middel van grappige, genante en pijnlijk herkenbare strips en cartoons geeft het boek je inzage in de worsteling die elk mens doorloopt in vraagstukken zoals deze.

Toegankelijke illustraties en infographics verlenen feitelijke kennis over zowel klimaatverandering als de koppige menselijke natuur. We zijn immers maar mensen!

 'T is best moeilijk...

'T is best moeilijk...

Maar ook inspirerende en hoopgevende verhalen van echte mensen die je al zijn voorgegaan staan centraal in het boek. Verhalen over persoonlijke groei, zingeving en inspirerende ontmoetingen.

Een ingewikkelde situatie leuk en toegankelijk maken, dát is het idee. Klinkt dit belachelijk ambitieus? Dat is het zeker! Maar het is haalbaar.

Dit boek laat zien hoe. Want dit is het doel:

Have fun, be awesome, 
Change the world.

 Hee, we kunnen niet allemaal Captain Planet zijn!

Hee, we kunnen niet allemaal Captain Planet zijn!


OVER DE AUTEUR:

Mijn naam is Anabella Meijer en ik werk als visueel consultant. Dit betekent in de praktijk dat bij saaie bijeenkomsten veel mensen tekeningetjes zitten te maken, maar dat ik de enige ben die ervoor betaald krijgt.

Complexiteit omzetten in aantrekkelijke tekeningen en verhalen, dat doe ik aan de lopende band. Daarnaast houd ik me al drie jaar bezig met psychologie en communicatie rond klimaatverandering. Want je moet IETS doen om te ontspannen! Lees meer over hoe ik tot dit belachelijk ambitieuze project ben gekomen.

Anabella_BRAM-SQ.jpg

Maar ik was niet altijd zo. Machteloosheid en verlamming zijn oude bekenden van me. Lees meer over mijn persoonlijke transformatie van werkloze, gedeprimeerde architect die geen plant in leven kon houden, tot een ondernemende striptekenaar die nog steeds moeite heeft met planten, maar wél genoeg geld om nieuwe te kopen.

 

Oh...en, by the way, de pre-order is geopend...

Het boek is er nog niet, ik weet nog niet of dit de kaft wordt, maar misschien denk je wel "DIT IS VET!!!" en wil je het boek NU al bestellen. En wie ben ík dan om je tegen te houden? Je zit nergens aan vast.

KAFT-20180131.jpg
 

Welk tiepje ben jij?

Yassin ligt er wakker van, Marco kan het niet zoveel schelen. Maak kennis met de klimaattiepjes. Welke ben jij? klik op de foto en kom erachter! En download ook meteen je gratis avatar...


Meer weten?

Meer achtergronden over het stripboekproject, gratis ansichtkaarten downloaden, concrete tips om aan de slag te gaan of iets spannenders? Lees verder...

ANSICHTKAARTEN.jpg


 

Tips of opmerkingen zijn welkom! 

Feedback: graag eerlijk doch vriendelijk. Lelijk doen wordt niet beloond. Dat zijn nu eenmaal de huisregels.