Een belachelijk ambitieus idee, zo'n stripboek. Want zeg nou zelf: klimaatverandering, daar word je toch alleen maar beroerd van!?
En toch, dat is wat ik, striptekenaar Anabella Meijer aan het maken ben. Een boek, dat hopelijk DIT effect heeft op de lezer:

KanaiKlimaatlblog_empowerment.jpg

Dit is namelijk de aanname:

Veel mensen die bezorgd zijn over klimaatverandering, praten er niet over met hun omgeving. Ze zijn bang dat ze niet genoeg weten om erover te praten, dat ze zélf'niet genoeg' doen om erover te mógen praten of dat ze in vervelende gesprekken terecht gaan komen met uitdagers. Ze zullen niet snel naar een Klimaatdemo gaan en al helemaal niet artikelen over smeltende gletsjers delen op facebook. Je zou zomaar een trol aan je broek kunnen krijgen, en bovendien is het super deprimerend.
 

Maar wat als geven om de toekomst van de aarde ook leuk kon zijn?

Zonder aangepraat schuldgevoel?

En 'undercover', dus zonder al te groot sociaal risico?

Zouden mensen dan wél betrokken raken? 


Om dit idee te testen, zijn op 10 oktober 2017 honderd hele gewone mensen in meer dan 30 steden in heel Nederland (en Belgie) op pad gegaan. Om 800 kaarten te verspreiden. Stiekem. In koffietentjes. 

Kaarten met de klimaattiepjes, de hoofdrolspelers van het boek, én het klimaatdebat. Want welk tiepje ben jij? Misschien ben je wel daarom op deze website beland. Omdat een van die kaarten ineens opdook naast je kopje koffie....

Het uiteindelijke boek zal ook ineens opduiken. Op een leestafel, bij de koffieautomaat op kantoor, in de trein. Met een kaft die je niets doet vermoeden, maar waar je niet vanaf kunt blijven. De belofte van het boek is: je niet meer ongemakkelijk of hulpeloos of schuldig voelen rondom klimaatverandering. Maar juist hoopvol en verbonden en krachtig. Kan dat? Ja, het kan. Het boek kan je op weg helpen. En die weg, die is geplaveid met veel tekeningen en vooral humor :)

Maar goed. Ik kan dit niet zonder JOUW feedback.
Spreekt dit idee je aan? Laat het me weten!

Ik vind dit idee *
één kiezen a.u.b.
't is allemaal anoniem, he
 

 

ik ben zelf ook niet perfect..

ik ben zelf ook niet perfect..

 

Welk tiepje ben jij?

klik op de foto en kom erachter! Download ook meteen je gratis avatar!


Pre-order boek

Het boek is er nog niet maar misschien denk je wel "DIT IS VET!!!" en wil je het boek NU al bestellen. En wie ben ík dan om je tegen te houden? Je zit nergens aan vast.

KAFT-B.jpg

Meer weten?

Meer achtergronden over het stripboekproject, gratis ansichtkaarten downloaden, concrete tips om aan de slag te gaan of iets spannenders? Lees verder...


Events