We need to talk about the Climate

We need to talk about the Climate

Brrrr. Klimaatgesprekken wil niemand voeren. Zelfs ik niet. Daarom hebben Manu Busschots van KlimaatGesprekken en ik de handen ineengeslagen voor een co-productie. In de blog van deze maand geeft Manu tips voor het voeren van een succesvol 'klimaatgesprek' (ja, dat bestaat). En ik? Ik heb gedaan wat ik altijd doe: alles visueel voor je samenvatten!

Read More

De nachtmerrie van het Niet-Weten

De nachtmerrie van het Niet-Weten

Er zijn veel redenen om klimaatverandering maar de achtergrond van je gedachten te laten verdwijnen. Niet-weten wat nou precies goed is, bijvoorbeeld. Denken dat pas als je ALLE antwoorden hebt, je kunt handelen. Kanai heeft deze weg bewandeld. Die leidt nergens toe. Want niet-weten en tóch handelen, dat is de basis van alle creativiteit. Aldus mijn lofzang op dapper twijfelaarschap.

Read More

Hallelujah! Leve de groene kerk!

Hallelujah! Leve de groene kerk!

Klimaatverandering en geloof, geen voordehandliggende combinatie. Maar er zijn meer overeenkomsten dan je op het eerste gezicht denkt. Zou er niet eigenlijk iets te leren zijn van de grote wereldreligies? Ze zijn immers kampioen vaag en abstracte materie verkopen aan een groot publiek. Iets waar de klimaatwetenschap jammerlijk in faalt. Dus.....op naar de kerk! Halleluya!

Read More

Als de dood voor klimaatverandering

Als de dood voor klimaatverandering

Bam! Daar was ineens een nieuw angstaanjagend klimaatfeit. Terwijl ik mijn koffie nipte op een zonnig terras in de stad, biggelden de tranen over mijn wangen. Mensen om me heen babbelden vrolijk verder, en ik bleef alleen met mijn verdriet. Genfronteerd worden met het einde van de beschaving zoals wij die kennen, is niet niks. Hoe gaan mensen daar doorgaans mee om?

Read More