Op deze manier wil ik de interesse peilen voor het boekproject, een stripboek over klimaatverandering waar je blij van wordt. Want niets verspilt zoveel materiaal én CO2 als een onnodig boek!

Dit is de aanname:

 
Veel mensen die bezorgd zijn over klimaatverandering, praten er niet over met hun omgeving. Ze zijn bang dat ze niet genoeg weten om erover te praten, dat ze zélf 'niet genoeg' doen om erover te mógen praten of dat ze in vervelende gesprekken terecht gaan komen met uitdagers. Ze zullen niet snel naar een Klimaatdemo gaan en al helemaal niet artikelen over smeltende gletsjers delen op facebook. Je zou zomaar een trol aan je broek kunnen krijgen, en bovendien is het super deprimerend.

Maar wát als....je deze groep een UNDERCOVER actie in handen geeft, om het belang van klimaatverandering te verspreiden? Iets dat ze heimelijk kunnen doen, dat ze niet eens extra tijd kost, maar wel leuk en een beetje ondeugend is? Gaan ze het oppakken?

Daar probeer ik achter te komen met dit boek. Dat wordt een boek over klimaatverandering, maar dan leuk. En inspirerend. Het is een boek dat verspreid moet gaan worden. Om overal op te duiken, zonder ook maar iets over klimaatverandering te vertellen op zijn kaft. Muhahahaaaa!

En om dit idee te testen gaan we op 10/10, dag van de Duurzaamheid, met 100 undercover testers door heel Nederland (en Belgie!) gratis ansichtkaarten verspreiden over dit stripboekproject. 

In koffietentjes met een zeker hipstergehalte. Heel relaxed met een latte machiato in de hand. Een paar kaarten achterlatend om te kijken of men de kaart oppakt en naar de website gaat, want...

...WELK KLIMAATTIEPJE BEN JIJ?

Gezien de grote populariteit van facebook quizjes (Welk sprookjesfiguur ben jij?) leek het mij en mijn team wel leuk om daar een Klimaatversie van te maken: de klimaattiepjes.

Dat gaan we dus doen. Per koffietent steeds een paar kaarten achterlaten met één klimaattiepje. En dan als leeuwen in het gras gaan liggen afwachten....

******tromgeroffel*******

Wil je het volgen? Like dan de Facebook pagina van Kanai
of houd #DvdD17 in de gaten, VOORAL op 10/10!

 

In samenwerking met:


Dit is één van de kaarten...
ANSICHTKAARTEN.jpg

Denk je nu: 'SHIT, ik had wel graag meegedaan eigenlijk?"

Of

"ik wil wel wat van die kaarten kopen!"

Dan kun je je hiernaast opgeven voor toekomstige acties. En dan blijf je op de hoogte van de voortgang van het boek.
Maximaal 1x per maand mail. Als ik er aan toekom dan.