Cart 0

Je ogen zijn geopend......


....maar je handen zitten nog in je zakken. 
Je ziet de gigantische dreiging van klimaatverandering,
maar vraagt je af hoe JIJ in vredesnaam daar iets aan gaat veranderen.

cover-header.jpg
 
 

Welnu, je hebt helemaal gelijk!

Laten we wel wezen, je kunt vandaag de dag niets doen of het veroorzaakt kinderarbeid, kanker of klimaatverandering. Dus waar te beginnen? Hoe kun je nou écht impact hebben op het klimaat, als anderen niks doen? En wat levert het op?

De oplossingen die je aangereikt krijgt zijn verwarrend of ronduit vervelend.
Om een goed mens te zijn in de 21ste eeuw moet je van alles, maar mag je niks, lijkt het wel. Het inspireert voor geen meter, het slurpt energie en kost bakken vol geld. Yay. 

Goed nieuws: dit kan dus véél leuker.

Mét Eerste Hulp bij Klimaatverandering. Een creatief en bijdehand zelfhulpboek-in-stripvorm voor mensen die liever niet te veel nadenken over klimaatverandering. Of die er al te veel over hebben nagedacht en wat lichtheid kunnen gebruiken. Ideaal om kado te geven!

Dit boek helpt je in vijf stappen naar een bloeiende toekomst, voor jou én de planeet. Leer meer over klimaatwetenschap, maar dan met hashtags en cartoons. Maar ook over hoe je nou communiceert over klimaat zonder iedereen de stuipen op het lijf te jagen. En vooral: hoe je zelf prettig in actie komt, geinspireerd door verhalen van anderen en concrete, haalbare tips.

Want dit is de belofte: na het lezen wil je bijdragen. Met plezier, naar je kunnen, het levert energie op en je voelt dat het ZIN heeft. Te mooi om waar te zijn? Lees dan vooral door.


 

Zo moet het niet...

 
 
DUURzaamleven-01.jpg
 
 

...maar hoe moet het dan wel?

Klimaatverandering sexy maken, ik ga ervoor. En het kán. Maar.... dan moeten we het wel even he-le-maal anders aanpakken. lees even mee.

 
Stel je voor: je wilt op zich wel gezond leren koken, maar het moeten snelle én lekkere maaltijden zijn. De kookinstructeur overhandigt je een zak met ingredienten, waarin verdacht veel knollen, en een foto van het gerecht, dat er niet al te smakelijk uitziet, en wenst je veel succes. Zou jij deze cursus volgen?

Lachwekkend misschien, maar dit is precies wat er eigenlijk van je verwacht wordt als het over klimaatverandering gaat. Je krijgt feiten voorgeschoteld en er wordt verwacht dat je er iets mee gaat doen. Alleen gaat dit niet over een eenvoudig gerecht bereiden, maar over de grootste transitie in de menselijke geschiedenis. Werkelijk álles in onze samenlevingen moet anders. System change, not climate change. Iedereen moet bijdragen, hoor je steeds. Zonnepanelen op je dak, auto laten staan, je kent het riedeltje wel. Gewoon doen. Toch?

*NOT*

 Pas op! Voor je het weet lig je plat met Pre-Traumatische Klimaat Paniek (PTKP).

Pas op! Voor je het weet lig je plat met Pre-Traumatische Klimaat Paniek (PTKP).

 
 
 

Voordat we verder gaan eventjes nog dit:

is dit boek wel wat voor jou?
Doe de test!

 
dit-boek-is-niets-voor-jou3.jpg
 

waar waren we? oh ja! bij de...

...Ontbrekende puzzelstukjes!

Denk weer even terug aan onze amateurkok. Hij/zij ervaart stress, onmacht,
frustratie. Waar is het recept? En is het wel te vreten? Jouw situatie met
klimaatverandering is niet veel anders. Allerlei gevoelens komen boven drijven. Overweldiging. Machteloosheid. Paniek. Boosheid. Schuld.

Zucht......die verrekte schuld.

Maar....heeft iemand je ooit gevraagd naar wat je voelt, als het gaat om impact hebben? Wat je er vervolgens mee zou willen? En of je er iets mee kan, nu, op dit moment? 

Nope. En precies in deze ontbrekende stappen, voelen - willen - kunnen, zit de
crux. De drie stappen die noodzakelijk zijn om van weten naar doen te komen. Met andere woorden: waar is het menselijke proces gebleven? De persoonlijke transitie, die vooraf moet gaan aan de energietransitie?

 

intermezzo: veranderen voor dummies.

 
 
 Wat we zouden willen....

Wat we zouden willen....

 ...en hoe het teleurstellend vaak is.

...en hoe het teleurstellend vaak is.

 
 
 

in vijf stappen naar een bloeiende toekomst

Zie dit boek dus als een gids. Het neemt je mee in het menselijke proces dat voelen - willen - kunnen heet. Door middel van grappige, genante en pijnlijk herkenbare strips en cartoons geeft het boek je inzage in de worsteling die elk mens doorloopt in vraagstukken zoals deze.

Toegankelijke illustraties en infographics maken klimaatwetenschap behapbaar. Een flinke shot psychologie geeft je een kijkje in de menselijke geest.  Wat blijkt? Er is niets mis met jou. Je bent een méns. Weg met het schuldgevoel. Dat scheelt.

aarde-biechten.jpg
 

Maar ook inspirerende en hoopgevende verhalen van echte mensen die je al zijn voorgegaan staan centraal in het boek. Verhalen over persoonlijke groei, zingeving en inspirerende ontmoetingen. Want hoe ziet het eindplaatje eruit? Hoe wordt het leven als je duurzaam gaat? Dat recept met die knollen kan onverwacht verdomd lekker blijken.

Het laatste deel is een actief werkboek, want je slaat het boek dicht met frisse moed en praktische tips. Een ingewikkelde situatie leuk en toegankelijk maken, dát is het idee. Klinkt dit belachelijk ambitieus? Dat is het zeker! Maar het is haalbaar. Dit boek laat zien hoe. Want dit is het doel:

Have fun, be awesome, Change the world.

 
 

Waarom dit boek...

De grootste uitdaging....is niet klimaatverandering.

de grootste opgave is om iedereen mee te krijgen. alles moet anders. En dat is nogal wat. Veel welwillende mensen worden echter geparaliseerd door machteloosheid of verteerd door schuldgevoel. Wat we nodig hebben is Communicatie over wat mee doen aan de transitie je kan bréngen in plaats van wat het je kost. 

daarom moet...

...Klimaatverandering sexy worden. Oh yeah!

 

climate-panic.jpg

 

OVER DE AUTEUR:

Mijn naam is Anabella Meijer en ik werk als visueel consultant. Dit betekent in de praktijk dat bij saaie bijeenkomsten veel mensen tekeningetjes zitten te maken, maar dat ik de enige ben die ervoor betaald krijgt.

Complexiteit omzetten in aantrekkelijke tekeningen en verhalen, dat doe ik aan de lopende band. Daarnaast houd ik me al drie jaar bezig met psychologie en communicatie rond klimaatverandering. Want je moet iets doen om te ontspannen. 
Lees meer over hoe ik tot dit belachelijk ambitieuze project ben gekomen en hoe ik inmiddels vier andere mensen zo gek heb gekregen om eraan mee te werken!

Maar ik was niet altijd zo. Machteloosheid en verlamming zijn oude bekenden van me. Lees meer over mijn persoonlijke transformatie van werkloze, gedeprimeerde architect die geen plant in leven kon houden, tot een ondernemende striptekenaar die nog steeds moeite heeft met planten, maar wél genoeg geld om nieuwe te kopen.

BTW: mijn eigen klimaattiepje is een dualiteits-status tussen Yassin en Sheila in :)

 

 
Anabella_0004_KL.jpg

 

By the way....de pre-order is geopend!

Het boek is er nog niet, ik weet nog niet of dit de kaft wordt, maar misschien denk je wel "DIT IS VET!!!" en wil je het boek NU al bestellen. En wie ben ík dan om je tegen te houden? Je zit nergens aan vast. Bekijk ook al enkele voorpublicaties van verhalen in het blog.

IMG_20180202_134614.jpg
 
 

 
 

Doe mee!

Word luie facebookambassadeur, Download gratis kaarten, kijk waar er een event is rondom het boek, boek de klimaatcomedy act of Lees hoe dit belachelijk ambitieuze project is ontstaan.

 

 
23334013_1534250216612141_1519926047780752277_o.jpg