Crisis? What Crisis?

Medio 2008 ben ik afgestudeerd als architect. Tijdens mijn eerste baan brak de crisis uit. Op een gegeven moment lag ik er ook uit. En begon het sollicitatiecircus. Leuren met jezelf. Reageren op de weinige vacatures die er zijn. Vacatures die je vaak niet eens inspirerend vindt.

Solliciteren was natuurlijk moeilijk, er was nogal wat concurrentie. En mijn cv was niet gelikt genoeg. Het deprimeerde me om nooit op gesprek te mogen komen. Dus werd ik onzeker. Ik bedoel: nog onzekerder. Dat had tragisch af kunnen lopen... maar er gebeurde iets in mijn hoofd. Dat was het moment dat ik besloot om het roer om te gooien.

Ik dacht: waarom kan ik solliciteren niet leuk maken voor mezelf? Inspirerend zelfs? Zodanig leuk dat als ik afgewezen word, ik er nog steeds een goed gevoel aan overhoud?

En toen heb ik een sollicitatiestrip getekend. En die strip was compromisloos. En gedurfd.

EN TOEN VERANDERDE ALLES.

Nou ja, niet alles. Maar ik mocht nu wel langskomen. En ik kreeg weliswaar geen baan maar mocht wel een grote opdracht doen. Het was gaaf. Ineens zat ik daar, bij een gerenommeerd wereldberoemd architectenbureau. En vooral: ik voelde me voor het eerst echt op mijn gemak. Krachtig. Speels. En niet meer bang. Meestal dan.

Plezier en de toekomst

Sindsdien heb ik plezier als mijn kompas. Want tekenen, daar heb ik enorm veel plezier in. En dat deel ik graag met iedereen. En zo ben ik terug bij waar het ooit begon. Als kind tekende ik immers al strips en won er zelfs prijzen mee (da's me als architect nooit echt gelukt). 

Maar het leven gaat natuurlijk niet alleen om de lol. Ik ben me ook af gaan vragen wat ik eigenlijk belangrijk vind. En besefte me dat de dromen van mijn jeugd, over een betere wereld en daar aan bij te dragen, te weinig tot uitdrukking waren gekomen de afgelopen tijd. 

Dat geef ik nu vorm door me te verbinden aan inspirerende mensen. En vooral: door ze te helpen om hun verhalen goed, aantrekkelijk en leuk te maken. Want verhalen vertellen en kennis overdragen, dat wil ik. En gelukkig kan ik het ook best redelijk! - testimonials

Lees hier meer over mijn missie.

 
Call me Annabelle.
Or Bella. But not Anna!!
this is kanai.

this is kanai.

Hoe Kanai ontstond...

Kanai is een stripfiguurtje, ooit verzonnen door mijn broer. Als kinderen tekenden we stripjes met Kanai in de hoofdrol om te verhalen over de kleine avonturen van ons gezin. Toen ik in 2011 besloot te gaan ondernemen, was Kanai een logische keuze voor mijn bedrijf. Kanai durft immers van alles!
Kanai beleeft avonturen....niet hele spannende.

Kanai beleeft avonturen....niet hele spannende.

Kanai is ook maar een mens.

Comandante Kanai, presente!

Comandante Kanai, presente!


 
Professioneel....

Professioneel....

...dromerig...

...dromerig...

...en speels!

...en speels!

 

Foto's door Bram Kloos